SUOMEN NEW YORKIN KULTTUURI-INSTITUUTIN RESIDENSSIT VUODELLE 2019

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti ylläpitää New Yorkissa kahta residenssiasuntoa, joihin voivat hakea SAFAn, Ornamon ja Suomen taiteilijaseuran jäsenet. Residenssihaku on tarkoitettu uransa eri vaiheissa oleville arkkitehdeille, muotoilijoille ja kuvataiteilijoille jotka hakevat laajempaa kansainvälistä verkostoa ja mahdollisuutta projektityöskentelyyn, tutkimukseen sekä taiteelliseen ja kultturiseen vuoropuheluun. Residenssiohjelmamme tarjoaa kuratoriaalista tukea ja apua verkottumiseen. Säännölliset ohjatut näyttelykierrokset, keskustelutilaisuudet ja presentaatiot tarjoavat mahdollisuuden vuoropuheluun paikallisen luovan yhteisön kanssa.

HAKUOHJEET

Hakuaika vuodelle 2019 on käynnissä 3.-29.4.2018. Residenssiä haetaan sähköisellä lomakkeella, jonka kieli on englanti. 

Hakemuksessa tulee esittää työsuunnitelma ja tavoitteet residenssijaksolle. Etusijalla ovat projektit, jotka kiinnittyvät New Yorkiin ja hyötyvät kaupungissa oleskelusta. Hakemukseen tulee liittää myös ansioluettelo sekä enintään kolme työnäytettä. Työparit tai -ryhmät täyttävät yhteisen hakemuksen ja liittävät hakemukseen kaikkien ansioluettelot sekä yhteiset tai erilliset työnäytteet.

Hakemus ja kaikki liitteet toimitetaan englanniksi. Liitteet (projektisuunnitelma, työnäytteet ja ansioluettelo) toimitetaan yhtenä tiedostona, jonka tulee olla pdf- muodossa. Liite nimetään hakijan sukunimen mukaan.

Hakuaika päättyy 29.4.2018 klo 23:59 Suomen aikaa (klo 16:59 New Yorkin aikaa). Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

VALINTAPROSESSI

Päätökset valinnoista tekee Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin säätiön hallitus yhteistyössä instituutin henkilökunnan kanssa. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille kesäkuun aikana.

RESIDENSSISTÄ

Residenssijaksot ovat 2–3 kuukauden mittaisia, ja ne tarjoavat mahdollisuuden luovaan työskentelyyn ja tutkimukseen sekä ammatilliseen verkostoitumiseen. Poikkeuksena voidaan myöntää myös kuukauden residenssijaksoja, jos hakijalla on selkeä sen mittainen projektisuunnitelma.

Residenssiin liittyy asunto mutta ei työskentelytiloja. Instituutissa työskentelee residenssivastaava, joka tukee residenssivieraita residenssiin valmistautumisessa, residenssijakson aikana ja sen jälkeen.

Instituutin residenssiasunnot sijaitsevat Manhattanilla, Pohjois-Harlemin Sugar Hillin alueella. Alue on rauhallinen, ja sieltä on hyvät metroyhteydet sekä muualle Manhattanille että Brooklyniin. Kalustettujen huoneistojen varustukseen kuuluvat liinavaatteet, keittiötarvikkeet ja langaton internetyhteys. Huoneistoissa on ilmastointi.

Irene Kostas, the founder and designer of ONAR – a Helsinki-based sustainable shearling and leather brand, stayed in New York as FCINY’s artist-in-residence in May and June 2017. During her two-month residency she designed the upcoming SS18 'Movement' collection. The campaign images were shot in Harlem later that summer. Photo by Joshua Aronson for ONAR.

Irene Kostas, the founder and designer of ONAR – a Helsinki-based sustainable shearling and leather brand, stayed in New York as FCINY’s artist-in-residence in May and June 2017. During her two-month residency she designed the upcoming SS18 'Movement' collection. The campaign images were shot in Harlem later that summer. Photo by Joshua Aronson for ONAR.

HUOMIOITAVAA

Myönteinen päätös oikeuttaa asumiseen residenssiasunnossa sekä asunnon varustuksen käyttöön. Asunnoissa voi majoittua kerrallaan kaksi henkilöä. Asunnot on tarkoitettu residenssiläisten käyttöön, ja vierasmajoitus tulee järjestää erikseen.

Residenssin käyttötarkoitusta ei saa muuttaa tai käyttöoikeutta luovuttaa toiselle henkilölle. Residenssiin valittujen kanssa solmitaan erillinen residenssisopimus, jossa asumiseen liittyvät ehdot on eritelty.

RESIDENSSIMAKSU

Residenssivieraalta peritään vuonna 2019 residenssimaksu seuraavasti: 1 kk 500 dollaria/henkilö, 2 kk 800 dollaria/henkilö ja 3 kk 1000 dollaria/henkilö. Samat maksut peritään myös mukana seuraavalta työparilta / puolisolta / perheenjäseneltä. Residenssitaiteilija vastaa itse matkakustannuksista ja -järjestelyistä. Residenssiin valittujen kannattaa hakea tukea residenssin kustannuksiin. 

VIISUMI/ VAKUUTUKSET

Alle 90 vuorokautta kestävillä vierailuilla ei tarvita viisumia, ainoastaan voimassa oleva ESTA. Stipendiaatin tulee itse huolehtia, että hänellä on voimassaoleva sairaus- yms. tapaukset kattava vakuutusturva.

LISÄTIEDOT

Lisätietoja residenssiin ja New Yorkiin liittyen saat instituutin residenssivastaavalta: Susanne Boswell, boswell [at] fciny.org (englanniksi).

Hakuprosessiin liittyen voit olla yhteydessä instituutin säätiön asiamieheen:

Eeva Talvitie, talvitie[at]fciny.org, puh +358 50 381 2437 (arkisin klo 10-12).

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin täällä.

HAKULOMAKE

Täytä sähköinen hakulomake täällä.