SUOMEN NEW YORKIN KULTTUURI-INSTITUUTIN RESIDENSSIT VUODELLE 2018

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti ylläpitää New Yorkissa kahta residenssi-asuntoa, joihin voivat hakea SAFAn, Ornamon ja Suomen taiteilijaseuran jäsenet. Residenssihaku on tarkoitettu uransa eri vaiheissa oleville arkkitehdeille, muotoilijoille ja kuvataiteilijoille jotka hakevat laajempaa kansainvälistä verkostoa ja mahdollisuutta projektityöskentelyyn, tutkimukseen, sekä taiteelliseen ja kultturiseen vuoropuheluun. Residenssiohjelmamme tarjoaa kuratoriaalista tukea ja apua verkottumiseen.  Säännölliset ohjatut näyttelykierrokset, keskustelutilaisuudet ja presentaatiot tarjoavat mahdollisuuden vuoropuheluun paikallisen luovan yhteisön kanssa.

HAKUOHJEET

Hakuaika vuodelle 2018 on käynnissä 1.– 30.4.2017. Residenssiä haetaan sähköisellä lomakkeella, jonka kieli on englanti. Linkki sähköiseen hakuun löytyy instituutin verkkosivuilta www.fciny.org 1.4.2017 alkaen.

Hakuaika päättyy 30.4.2017 klo 23:59 Suomen aikaa (4:59 pm New Yorkin aikaa). Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Hakemuksessa tulee esittää yksityiskohtainen työsuunnitelma. Etusijalla ovat projektit, jotka kiinnittyvät New Yorkiin ja hyötyvät kaupungissa oleskelusta. Hakemukseen tulee liittää myös ansioluettelo sekä enintään kolme työnäytettä. Työparit tai -ryhmät täyttävät yhteisen hakemuksen ja liittävät hakemukseen kaikkien ansioluettelot sekä yhteiset tai erilliset työnäytteet.

Hakemus ja kaikki liitteet toimitetaan englanniksi. Liitteet (projektisuunnitelma, työnäytteet ja ansioluettelo) toimitetaan yhtenä tiedostona, jonka tulee olla pdf- muodossa. Liite nimetään hakijan sukunimen mukaan.

VALINTAPROSESSI

Päätökset valinnoista tekee Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin säätiön hallitus yhteistyössä instituutin henkilökunnan kanssa. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille kesäkuun aikana.

RESIDENSSISTÄ

Residenssijaksot ovat 2–3 kuukauden mittaisia, ja ne tarjoavat mahdollisuuden luovaan työskentelyyn ja tutkimukseen sekä ammatilliseen verkostoitumiseen. Poikkeuksena voidaan myöntää myös kuukauden residenssijaksoja.

Residenssiin liittyy asunto mutta ei työskentelytiloja. Instituutissa työskentelee residenssivastaava, joka tukee residenssivieraita residenssiin valmistautumisessa, residenssijakson aikana ja sen jälkeen.

Instituutin residenssiasunnot sijaitsevat Sugar Hillin alueella, joka on osa Pohjois-Harlemin Hamilton Heightsia. Alue on rauhallinen, ja sieltä on hyvät metroyhteydet sekä Manhattanille että Brooklyniin. Huoneistojen varustukseen kuuluvat liinavaatteet, keittiötarvikkeet ja langaton internetyhteys. Huoneistoissa on ilmastointi.

HUOMIOITAVAA

Myönteinen päätös oikeuttaa asumiseen residenssiasunnossa sekä asunnon varustuksen käyttöön. Residenssin käyttötarkoitusta ei saa muuttaa tai käyttöoikeutta luovuttaa toiselle henkilölle. Asunnon merkittävästä vajaakäytöstä veloitetaan residenssivierasta. Mahdollisia vuokrasuhteiden purkutilanteita varten sekä force majeure -tilanteissa säätiö varaa oikeuden residenssiohjelman muutoksiin. Residenssiin valittujen kanssa solmitaan erillinen residenssisopimus, jossa asumiseen liittyvät ehdot on eritelty.

MUKANA SEURAAVA HENKILÖ

Asunnoissa majoittuu mukavasti kaksi henkilöä. Taiteilija-asunnot on tarkoitettu residenssivieraan käyttöön, ja vierasmajoitus tulee järjestää erikseen. Mukana seuraava perheenjäsen tai työryhmän jäsen tulee ilmoittaa hakemuksessa.

RESIDENSSIMAKSU

Residenssivieraalta ja mukana seuraavalta puolisolta/perheenjäseneltä tai työryhmän jäseneltä peritään vuonna 2018 residenssimaksu seuraavasti: 1 kk 700 dollaria/henkilö, 2 kk 1000 dollaria/henkilö ja 3 kk 1200 dollaria/henkilö. Alle 15-vuotiaasta lapsesta ei peritä erillistä maksua, ja 15–17-vuotiaasta lapsesta peritään puolet yllä mainituista summista. Muilta erikseen sovituilta vierailijoilta veloitetaan 100 USD/yö.

MATKAT/ VIISUMI/ VAKUUTUKSET

Residenssitaiteilija vastaa matkakustannuksista ja -järjestelyistä. Alle 90 vuorokautta kestävillä vierailuilla ei tarvita viisumia, ainoastaan voimassa oleva ESTA. Stipendiaatin tulee itse huolehtia, että hänellä on voimassaoleva sairaus- yms. tapaukset kattava vakuutusturva.

LISÄTIEDOT

Lisätietoja residenssiin ja New Yorkiin liittyen saat instituutin residenssivastaavalta: Susanne Boswell, boswell [at] fciny.org (englanniksi)

Hakuprosessiin liittyen voit olla yhteydessä instituutin säätiön asiamieheen:

Eeva Talvitie, talvitie[at]fciny.org, puh +358 50 381 2437 (arkisin klo 10-12).

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin täällä.

HAKULOMAKE

Täytä sähköinen hakulomake täällä.

Marja Helanderin valokuvaluonnos Coney Islandilta. Helander työskenteli  instituutin residenssissä maaliskuun 2017.

Marja Helanderin valokuvaluonnos Coney Islandilta. Helander työskenteli  instituutin residenssissä maaliskuun 2017.